Tiedotteet

3.6.2021
ÄÄNESTÄMÄLLÄ VOIT VAIKUTTAA VENEILYN TULEVAISUUTEEN ESPOOSSA

Oheisessa liitteessä kuntavaaliehdokkaiden mietteitä veneilyn tulevaisuudesta merellisessä Espoossa.
Jokainen toki äänestää omien arvojensa mukaisesti.

3.6.2021
KYSELY SUHTEESTA VENEILYYN 2021 KUNTAVAALIEHDOKKAILLE  

Veneilevä Espoo laati lyhyen kyselyn haluten näin tarjota selkeän kanavan
ehdokkaille kertoa omista ajatuksistaan suoraan veneilijöille .
Tässä esityksessä on tiivistelmä ä kyselyn tuloksista jotka julkaisemme
kokonaisuudessaan lähipäivinä

4.5.2021
VAIKUTTAJAHENKILÖTAPAAMISET


Veneseurojen edustajien tapaamisissa maalis- ja toukokuussa käsiteltiin mm. Suomenojan kaavaa, talvisäilytystä kaudella 2021-22 ja kuntavaaleja.
Espoon kaupungin puolelta maaliskuun kokouksessa oli läsnä liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra ja liikuntapäällikkö Jari Järvi.
Suomenojan kaavan kaaduttua suuria muutoksia alueelle ei saamamme tiedon mukaan tulla lähitulevaisuudessa tekemään. Satamamaksuihin on tiedossa kuitenkin pientä korotusta.
Keskustelua veneiden talvisäilytyspaikoista olemme seuranneet ja virheelliseksi katsomiamme näkemyksiä pyrimme jatkossakin korjaamaan. Kunnallisvaaliehdokkaille haluamme painottaa veneilyharrastuksen olevan tärkeä osa espoolaisuutta. Kyse ei ole eliittiharrastuksesta, vastoin valitettavasti vallalla olevaa näkemystä, vaan tavallisten espoolaisten perheiden tapaa viettää vapaa-aikaa. Mielestämme se on lähimatkailua parhaasta päästä.

24.3.2021

VENEILIJÄT LUOPUMASSA FINNOOSTA HYVÄSSÄ YHTEISTYÖSSÄ KAUPUNGIN KANSSA

Mikko Lievonen kritisoi Länsiväylässä 30.1. Finnoon ranta-alueen käyttämistä venevarastona ja vaatii, että veneille tulee osoittaa korvaava talvisäilytyspaikka.

Lievonen, joka on kuntavaaliehdokas, ei tunnu tietävän, että pääkeskustelu Suomenojan alueen tulevaisuudesta on käyty aikoja sitten, ja alueen yleiskaavaa on jo valmisteltu pitkään. Suuri osa alueesta on todellakin suunniteltu muuhun kuin veneiden talvisäilytykseen, ja veneilijät ovat hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa selvittäneet jo useita vuosia Suomenojan talvisäilytystä korvaavia vaihtoehtoja. Kaupunki on selvityttänyt mahdolliset korvaavat alueet kahdessa konsulttiselvityksessä sekä aloittanut kahden korvaavan alueen kaavoituksen. Nyt näistä suunnitelmista on äärimmäisen tärkeää pitää kiinni. Osana suunnitelmia kaupunki on jo toteuttanut Ämmäsmäkeen traileriveneille soveltuvan talvisäilytysalueen.

 

Espoolaisten veneseurojen yhteenliittymä Veneilevä Espoo kiittää kaupunkia rakentavasta suhtautumisesta veneiden talvisäilytykseen. Uskomme ja tiedämme, että kaikkia tyydyttävä ratkaisu löytyy yhteistyössä parhaiten. Hataralle tietopohjalle perustuvia vaalikevään irtiottoyrityksiä ei asiassa kaivata.

Veneilevä Espoo -yhteenliittymä

Yrjö Gorski

Puheenjohtaja

23.5.2018

Veneilijöillä yhteinen tavoite kaupungin kanssa

”Veneiden talvisäilytykseen on löydettävä vastaus, jotta metrovyöhykkeen rantoja päästään kehittämään kaupungin tavoitteiden ja sitoumusten mukaisesti. Yhdessä veneilijöiden kanssa olemme etsineet parasta mahdollista kokonaisratkaisua”. 

 Näin lausuu mm. Kimmo Leivo. 
Lue juttu kaupungin sivuilta

6.2.2018

Veneilevä Espoon ensimmäinen kokous pidetty

Vuoden ensimmäinen kokous pidettin Suns:in seuramaja Poijussa. Kokous käsitteli vuoden ohjelmaa sekä työryhmien rakennetta. Kaudella 2018 Tulevaisuustyöryhmää vetää Tuomas Raivio EPS:ltä, Infratyöryhmää Kari Vainio Meritieltä. Viestinnästä vastaa entinen puheenjohtaja Ari Mäkinen KeVK:sta. 

Veneilevä Espoo kokoontuu seuraavan kerran 17.4. Nokkalassa Espoon Merenkulkijoiden tiloissa klo 18.00

7.12.2016

Veneilevä Espoo organisoituu

Kokoonnumme ja luomme toiminnallemme rakenteen. Tavoitteenamme on tehdä työtä varsin hajautetusti, joten Veneilevä Espoon seuraedustajat muodostavat työryhmät, joiden työ alkaa heti vuodenvaihteen jälkeen.

9.11.2016

Espoolaiset veneseurat perustivat yhteistyöryhmän Veneilevä Espoo

Säilytä veneilevä Espoo on nyt Veneilevä Espoo - espoolaiset veneseurat perustivat laajan yhteistyöryhmän.